Un dron comandat des de Atenes aterra a BCN Drone Center

El mes passat, el BCN Drone Center va participar en una espectacular demostració de les capacitats del projecte RAWFIE d’Horizon 2020.

Durant la demostració, es van llançar dos UAV des del banc de proves de BCN Drone Center i van ser controlats per la infraestructura RAWFIE amb un Centre de control de terra principal a Atenes. Els UAVs van ser instruïts per seguir un UGV desplegat en el mateix banc de proves. Mentre els tres dispositius van realitzar el seu pla de missió, totes les dades de telemetria es van transmetre al Centre de Control RAWFIE a Atenes. Al mateix temps, el director tècnic del BCN Drone Center, estava seguint des de Namíbia tota la missió connectada de forma segura als servidors RAWFIE, supervisant totes les activitats. Tota l’operació va ser supervisada de manera segura pel personal del BCN Drone Center, actuant com un home al circuit, per recuperar amb seguretat els sistemes en cas de mal funcionament o emergència.

Aquesta va ser una demostració molt reeixida amb tres dispositius que operen a distància, amb una sala de control principal a diversos milers de quilòmetres de distància i amb monitoratge remot de tota l’operació des de l’hemisferi sud. Una demostració realment impressionant de les capacitats RAWFIE.

RAWFIE és un projecte FIRE + que es basa en el concepte d’una infraestructura estesa per a l’experimentació remota utilitzant dispositius no tripulats (UAV, vehicles aeris no tripulats, USV, vehicles de superfície sense tripulació, i UGV, vehicles terrestres sense tripulació). Aquests dispositius, allotjats en diferents instal·lacions de prova a tot Europa, estan disponibles per a la investigació per a pràcticament qualsevol experimentador a tot el món, de manera similar a com ho fan avui els moderns observatoris astronòmics. Aquest projecte ha estat finançat per “HORIZON 2020″, el Programa Marc de la Unió Europea per a investigació, desenvolupament tecnològic i demostració en virtut de l’acord de subvenció n ° 645220. El BCN Drone Center de CATUAV va ser seleccionat en Open Call 1 coma un banc de proves aèries per a la infraestructura estesa de RAWFIE.